La sala, que es va transformar en cinema l’any 1960, és propietat de Yelmo Cines des de l’any 2017
Segons avança el compte d’X (antic Twitter) Sala Abierta, el cinema Comèdia del passeig de Gràcia de Barcelona tancarà aquest diumenge, 14 de gener. La sala és actualment propietat de la cadena Yelmo Cines, que en va assumir la gestió al juny del 2017.De fet, al web de Yelmo Cines ja no es poden comprar entrades a partir del 12 de gener, el que sembla confirmar aquesta notícia.
La resposta dels usuaris a les xarxes no s’ha fet esperar, i molts d’ells destacaven el mal estat del cinema els darrers temps.
De residència particular a teatre i, finalment, cinema
El cinema Comèdia havia estat, fins al 1934, una residència particular, el Palau Marcet, i llavors es va adaptar com a teatre, amb el nom de Teatre de la Comèdia fins al 1960, quan es va transformar en cinema. La primera sessió com a cinema es va donar el 19 de novembre, i es va projectar la pel·lícula mexicana ‘Un grito en la noche’. En poc temps va esdevenir un dels principals cinemes d’estrena de la ciutat.L’any 1983 s’hi va treballar per fer-hi tres sales, i el 1995, es va ampliar fins a les cinc actuals. En tots dos casos, es va conservar una sala més gran, que té 839 butaques. Les altres sales en tenen 224 una, i 153 les altres tres, sumant-ne un total de 1.670.Degoteig de tancaments els darrers anys. La cadena Yelmo, precisament, era també la responsable dels cinemes Icària, que van tancar a finals de juliol de 2023. I no han estat els únics. En els darrers anys hi ha hagut un degoteig de sales que han tancat. L’any 2020 van abaixar la persiana el Palau Balañá i els Méliès. El primer ho va fer al febrer de 2020 poc abans de l’esclat de la pandèmia, mentre que als Méliès els hi va passar factura la crisis econòmica derivada de la pandèmia i les males condiciones de la finca.Un altre cinema històric que es va veure abocat al tancament el 2018, desprès de 82 anys de projeccions, va ser l’Aribau Club . L’establiment, que va obrir el 4 d’octubre de 1936 sota el nom de Doré, ja en plena Guerra Civil, era propietat de l’empresa Balañá.