El primer tramvia que ha circulat pel nou traçat de la Diagonal entre Glòries i Verdaguer ha completat amb èxit el seu viatge inaugural. Desenes de tècnics de l’Autoritat del Transport Metropolità (ATM) van comprovar que tot funcionés correctament, destacant el sistema de catenària soterrada, una innovació a nivell estatal.

El trajecte, que es va iniciar a les 22.50 h, es va realitzar a baixa velocitat i va ser supervisat per tècnics a bord i a peu. Al llarg del recorregut, van realitzar aturades per verificar aspectes tècnics com la separació entre el tren i les andanes, la tensió de la catenària, i el funcionament dels semàfors i altres elements de la infraestructura.

Els veïns i aficionats a les infraestructures ferroviàries van seguir el viatge des dels carrers i balcons, amb molts aplaudint l’esdeveniment. El tramvia continuarà fent proves durant l’estiu, amb l’objectiu d’iniciar operacions regulars a la tardor del 2024.

Aquest projecte suposa una transformació important per a la mobilitat de la ciutat, millorant la connexió entre diferents barris i reduint l’ús de vehicles privats. L’èxit d’aquest primer viatge de prova és un pas significatiu cap a la implementació completa del tramvia per la Diagonal.

Després d’aquest èxit, la següent fase consistirà en la connexió total del tramvia fins a Francesc Macià, amb l’Ajuntament de Barcelona treballant en un projecte que definirà aquesta ampliació. La implementació completa del tramvia per la Diagonal és vista com una millora clau per a la sostenibilitat i l’eficiència del transport públic a la ciutat.

By Luca

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Descobriu-ne més des de Notícies LUCA

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continua llegint