15:00
Investigació sobre possibles implicacions d’altres agents en la desaparició de Puigdemont
Els Mossos d’Esquadra investiguen si altres agents del cos podrien estar implicats en l’arribada i fugida de Puigdemont. S’investiga com l’expresident va arribar a l’acte de benvinguda i va poder escapar entre la multitud.

14:57
Més de 20 persones ateses pel SEM per gas pebre
El Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM) ha atès més de 20 persones que han resultat afectades pel gas pebre utilitzat pels Mossos per dispersar els manifestants que intentaven accedir al Parc de la Ciutadella després de l’acte de benvinguda a Puigdemont.

14:53
Desactivació de l’operació Gàbia
Els Mossos d’Esquadra han desactivat l’operació Gàbia a Catalunya. Segons la policia catalana, s’han aixecat els controls que estaven desplegats a les carreteres per trobar Carles Puigdemont, tot i que no es descarta que l’operació es pugui reactivar més tard.

14:50
Mossos podrien detenir més persones relacionades amb la fugida de Puigdemont
Els Mossos d’Esquadra preveuen arrestar altres persones que podrien haver facilitat la fugida de Carles Puigdemont després del seu discurs a Barcelona. La policia catalana ha obert una investigació per identificar aquells que ajudaren Puigdemont a arribar a l’acte i a fugir posteriorment.

14:47
Recess al ple d’investidura
El president del Parlament, Josep Rull, ha suspès el ple d’investidura de Salvador Illa per una hora i mitja, després del discurs del líder del PP, Alejandro Fernández. Aquest recés serveix per al dinar.

14:43
Sindicats policials critiquen l’operatiu de recerca
El sindicat de la Policia Nacional Jupol ha qualificat d’“escàndol” l’actuació dels Mossos d’Esquadra en relació amb el retorn de Carles Puigdemont, acusant els agents de “permetre” la fugida a pesar de l’ordre de detenció. El sindicat SAP-Fepol ha demanat a Interior i a la Direcció General de la policia catalana que prengui mesures per preservar el prestigi dels Mossos i ha expressat preocupació per les expectatives no complertes.

14:40
Laura Borràs elogia l’agent detingut
La presidenta de Junts, Laura Borràs, ha descrit l’agent dels Mossos d’Esquadra detingut per col·laborar amb la fugida de Puigdemont com a “patriota i mosso exemplar”. Borràs ha manifestat en un missatge a X que l’agent ha estat arrestat per “actuar en lleialtat amb la Presidència de la Generalitat en l’exili”.

14:37
Laura Borràs qualifica l’agent detingut de “patriota i mosso exemplar”
Laura Borràs, presidenta de Junts, ha qualificat l’agent arrestat per ajudar a la fugida de Puigdemont com un “patriota i mosso exemplar”. A través d’un missatge a X, ha assenyalat que l’agent era “un dels mossos fidels a la Presidència de la Generalitat en l’exili i ha estat detingut per aquells que actuen com a policia judicial”.

14:31
Interior obre una investigació sobre la fugida de Puigdemont
El Departament d’Interior de la Generalitat de Catalunya iniciarà una investigació per determinar com es va perdre la pista de l’expresident Carles Puigdemont durant l’operatiu policial encarregat de fer complir l’ordre de detenció emesa pel Tribunal Suprem. Fonts d’Interior han indicat a l’agència Europa Press que la investigació buscarà optimitzar el dispositiu policial i que podria comportar més detencions de persones vinculades amb la fugida de Puigdemont.

14:26
Crítiques dels sindicats policials sobre el dispositiu de recerca
El sindicat de la Policia Nacional Jupol ha criticat severament l’actuació dels Mossos d’Esquadra durant el retorn de Puigdemont, considerant que els agents han “permesa” la seva fugida tot i tenir una ordre de detenció. Al seu torn, el sindicat SAP-Fepol exigeix a Interior i a la Direcció General de la policia catalana que prengui mesures per protegir la reputació dels mossos, ja que les expectatives del dispositiu no s’han complert.

14:07
Recés en el ple d’investidura
El president del Parlament, Josep Rull, ha suspès el ple d’investidura de Salvador Illa durant una hora i mitja després del discurs del líder del PP, Alejandro Fernández. Aquest recés és per dinar.

14:03
Els Mossos podrien detenir més persones implicades en la fugida
Els Mossos d’Esquadra preveuen arrestar pròximament altres individus que podrien haver ajudat a la fugida de Puigdemont després del seu acte a Barcelona. Segons fonts properes a EFE, la policia catalana ha obert una investigació per identificar aquells que van col·laborar amb Puigdemont tant per arribar a l’acte com per fugir després, barrejant-se entre la multitud.

13:50
Desactivació de l’operació Gàbia
Els Mossos d’Esquadra han finalitzat l’operació Gàbia a tot Catalunya. La policia catalana ha aixecat els controls de carretera destinats a trobar Carles Puigdemont. Fonts policials han informat a betevé que l’operació podria ser reactivada més tard.

13:43
Més de 20 persones ateses per efectes del gas pebre
Més de 20 persones han estat ateses pel SEM després que els Mossos utilitzessin gas pebre per dispersar manifestants que intentaven accedir al Parc de la Ciutadella després de l’acte de benvinguda de Puigdemont. S’han produït moments de tensió amb empentes i el cordó policial ha estat trencat.

13:30
Investiguen la possible implicació d’altres agents en la desaparició de Puigdemont
La policia catalana investiga si hi ha més agents dels Mossos d’Esquadra implicats en l’arribada i fugida de Puigdemont a Barcelona. S’intenta determinar com Puigdemont va aconseguir arribar a l’acte organitzat per Junts i com va poder escapar entre les 3.500 persones presents al passeig de Lluís Companys.

13:29
Afectacions als autobusos de TMB
Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) informa que la freqüència de les línies d’autobús podria veure’s alterada a causa de la congestió del trànsit.

13:17
Problemes d’accés a l’aeroport durant les vacances
L’Associació Espanyola de Consumidors ha criticat el “caos” circulatori a Barcelona causat per l’operatiu Gàbia per buscar Puigdemont. L’associació adverteix dels inconvenients que l’operatiu pot causar als ciutadans, especialment aquells que havien de desplaçar-se a l’aeroport del Prat, suggerint que facin els viatges amb antelació.

13:16
Desallotjament de turistes del parc
Molts turistes que es trobaven al Parc de la Ciutadella, desconeixedors del retorn de Puigdemont, han estat desallotjats per la policia després que el parc fos reobert en el moment que va començar el ple d’investidura d’Illa.

13:02
Confirmació de la detenció d’un mosso
Els Mossos d’Esquadra han confirmat la detenció d’un agent implicat en la desaparició de Puigdemont abans de la sessió d’investidura al Parlament.

12:55
Els Mossos buiden el parc per tancar-lo de nou
Els Mossos d’Esquadra han començat a desallotjar el Parc de la Ciutadella, demanant a totes les persones no acreditades que surtin del recinte. L’objectiu és restringir novament l’accés al parc.

12:54
Detenció d’un mosso per ajudar en la fugida de Puigdemont
Un agent dels Mossos d’Esquadra ha estat arrestat per col·laborar en la desaparició de Puigdemont dels voltants del Parc de la Ciutadella. Segons diversos mitjans, Puigdemont hauria utilitzat el seu vehicle per marxar de Barcelona.

12:43
Negacions de pacte per part dels Mossos
Els Mossos d’Esquadra asseguren que el pla per detenir Puigdemont era “proporcional” i “discret”. El Departament d’Interior afirma que la detenció es planejava després dels discursos a l’Arc de Triomf, evitant així fer-ho davant de milers de manifestants o durant l’acte, per prevenir incidents majors. S’ha aclarit que no hi havia cap acord previ amb Puigdemont o el seu entorn sobre la detenció.

12:35
Illa demana una aplicació equitativa de la llei d’amnistia
En el seu discurs d’investidura, Salvador Illa ha demanat una aplicació “ràpida i justa” de la llei d’amnistia, coincidint amb el retorn de Puigdemont després de set anys d’exili. Illa s’ha compromès a restablir plenament els drets civils de tots els ciutadans i formacions polítiques, demanant respecte per la separació de poders i el poder legislatiu.

12:24
Comparació amb les urnes de l’1-O
El diputat de Junts, Albert Batet, ha comparat la situació actual amb la cerca de les urnes durant el referèndum de l’1 d’octubre. Ha acusat el govern sortint de Pere Aragonès d’activar l’operació Gàbia en lloc de facilitar l’accés dels diputats a la cambra.

12:21
Vox qualifica el retorn de Puigdemont d’“esperpent”
Vox ha descrit el retorn de Puigdemont com un “esperpent” i ha anunciat que farà “el que sigui necessari” per aconseguir la seva detenció. El líder de Vox, Garriga, ha criticat el Govern espanyol per permetre la “humiliació” del retorn de l’expresident, amb una concentració que ha reunit poc menys d’un centenar de persones.

12:06
Feijóo considera la desaparició de Puigdemont una “humiliació insuportable”
El president del PP, Alberto Núñez Feijóo, ha qualificat d’“humiliació insuportable” que Puigdemont hagi pogut fer un discurs a Barcelona i després hagi desaparegut. Feijó ha responsabilitzat el president del Govern espanyol, Pedro Sánchez, de la situació.

12:03
Batet espera que Puigdemont pugui exercir els seus drets
Albert Batet lamenta que Puigdemont no pugui estar al plenari d’investidura, però espera que l’expresident pugui exercir els seus drets com a diputat electe.

12:02
Boye marxa en taxi
L’advocat de Carles Puigdemont, Gonzalo Boye, ha sortit en taxi de la zona on Puigdemont va fer el seu discurs de retorn a Catalunya. Boye va arribar al vehicle envoltat de persones que el protegien dels periodistes i va arribar al Parlament en taxi, moment en què Puigdemont va desaparèixer.

11:52
El jutge Llarena decidirà sobre la presó de Puigdemont
Si Carles Puigdemont és detingut, haurà de comparèixer davant del jutge Pablo Llarena de la Sala Segona del Tribunal Suprem, qui decidirà si l’expresident ha d’entrar a presó.

11:51
Reprenen el ple d’investidura
Després d’un recés, es reprèn el ple d’investidura del candidat socialista. Albert Batet, del grup parlamentari de Junts, agraeix a la ciutadania el suport a Carles Puigdemont.

10:45
El dispositiu de seguretat es reforça davant l’arribada de Puigdemont
Amb l’arribada imminent de Carles Puigdemont a Barcelona, les autoritats han incrementat el dispositiu de seguretat a la ciutat. Les forces de seguretat estan preparades per controlar la multitud i prevenir possibles incidents durant l’acte de benvinguda organitzat per Junts i altres entitats independentistes.

10:30
El trànsit a Barcelona es veu afectat per la presència de Puigdemont
El trànsit a Barcelona ha patit importants retencions a causa del dispositiu de seguretat desplegat per la visita de Carles Puigdemont. Els conductors que es desplacen cap al centre de la ciutat han de tenir en compte els talls de carrer i les desviacions establertes.

10:15
Reunió d’urgència entre els líders dels grups parlamentaris
Els líders dels grups parlamentaris s’han reunit d’urgència per discutir les implicacions del retorn de Puigdemont i la seva influència en el procés d’investidura. Es preveu que aquestes converses influeixin en el desenvolupament del ple d’investidura previst per més tard.

10:00
Preparatius per l’acte de benvinguda de Puigdemont
Les entitats organitzadores de l’acte de benvinguda de Carles Puigdemont estan ultimant els preparatius. S’ha instal·lat un gran dispositiu de so i imatge per permetre que els assistents puguin seguir l’esdeveniment de manera còmoda, mentre les mesures de seguretat s’han ajustat per garantir el bon desenvolupament de l’acte.

09:45
Protestes a l’entrada del Parlament
Un grup de manifestants s’ha concentrat a l’entrada del Parlament per protestar contra el procés d’investidura i la situació de Puigdemont. Les forces de seguretat han establert un cordó per separar els manifestants dels accessos principals del Parlament.

09:30
Conflictes laborals per l’operatiu de seguretat
El desplegament de l’operatiu de seguretat a Barcelona ha generat tensions laborals entre els agents de la policia. Algunes organitzacions sindicals han expressat el seu malestar per les condicions en què han de treballar durant aquest dispositiu de gran envergadura.

09:00
Reunió de treball entre els responsables de seguretat
Els responsables del dispositiu de seguretat s’han reunit al matí per coordinar els últims detalls de l’operatiu. Han revisat els plans d’actuació per assegurar-se que tot estigui preparat davant de la presència massiva de persones i l’esdeveniment d’alt perfil.

08:45
Impacte en el transport públic de Barcelona
Els serveis de transport públic de Barcelona han experimentat retards i canvis en les rutes a causa de les mesures de seguretat implementades per l’arribada de Puigdemont. Els usuaris són advertits de possibles afectacions i es recomana que planifiquin els seus desplaçaments amb antelació.

08:30
Carles Puigdemont arriba a Barcelona
Carles Puigdemont ha arribat a Barcelona a primera hora del matí, donant inici a una jornada marcada per la seva presència a la ciutat. La seva arribada ha generat gran expectació i un ampli desplegament de seguretat.

08:00
Expectatives al voltant del ple d’investidura
El ple d’investidura programat per al migdia està generant grans expectatives, tant a nivell polític com ciutadà. Els grups parlamentaris es preparen per abordar les diverses qüestions relacionades amb l’investidura i el retorn de Puigdemont.

By Luca

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Descobriu-ne més des de Notícies LUCA

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continua llegint